In de aanloop naar dit zwemseizoen zijn er op het dak van de dames- en herenkleedkamers zonnepanelen geplaatst. Deze zijn vanaf de ligweiden goed te zien maar we vinden dat iedereen moet weten dat ze er zijn. We zijn tot nu tevreden over 'onze' panelen: in totaal zijn het vier rijen panelen: drie rijen van 8 panelen en ook nog en een rij van 10: in totaal 34 stuks.
Dit levert nu al enorme bezuiniging op de energie. Dat was ook de verwachting en daarom ook is het mogelijk geweest het seizoen eerder te laten beginnen en later te eindigen. Om een indruk te geven: vorig jaar is er aan gas 36.880 m3 verbruikt. Ook de hoeveelheden water zijn enorm: in de drie baden samen

bevindt zich zo'n 2.200 m3 water. En er wordt regelmatig 'gespoeld' om het water helder en schoon te houden: dat kost 360 m3 per spoelbeurt. De hoeveelheid water voor een douchebeurt valt hierbij in het niet!
Tot slot nog een mooi getal: tot nu toe (eind juni) hebben al ruim 30.000 gasten ons Openluchtzwembad Klarenbeek bezocht en dat terwijl de schoolvakanties nog niet zijn begonnen!