Onlangs vroegen wij onze lezers: “Hoeveel liter water stond er op de jaarrekening die ons zwembad kreeg in het najaar van 2016?” Het goede antwoord had moeten zijn: 7.74 miljoen liter water.
Om een indruk te geven hoeveel water dit is: volgens het VEWIN (Vereniging van drinkwaterbedrijven in Nederland) is het gemiddelde verbruik van een huishouden, bestaande uit twee personen, ruim 90 m3.
In de vier maanden dat Openluchtzwembad Klarenbeek in 2016 geopend was, is die ruim 7 miljoen liter water niet alleen gebruikt voor het vullen van de zwembaden, maar ook voor het regelmatig ‘spoelen’ van de drie

zwembaden (het verversen van het water na gebruik door onze gasten) en natuurlijk ook voor het douchen.
Degene die het juiste getal het dichtst benaderde, is Hans Roodzant. Sinds 2013 is Hans een zeer actieve en fanatieke lange-afstandzwemmer. Hij beoefent die sport zo intensief dat hij in 2013 zijn baan heeft opgezegd om zich volledig op het zwemmen te kunnen richten. Hoewel hij niet zijn geld ermee kan verdienen, valt hij zeer regelmatig in de prijzen in internationale zwemwedstrijden. Nu is dus ook de winnaar van onze Openluchtzwembad Klarenbeek-quiz 2017.
Hoewel het bij het bepalen van de winnaar geen rol heeft gespeeld, was het antwoord van Hans extra interessant omdat hij bij zijn inzending een volledige onderbouwing had toegevoegd: vullen van de baden, frequentie van spoelen, douchen, drukke dagen en minder drukke dagen etc.; alles had hij genoemd en berekend.
Wij feliciteren Hans met de prijs die hij inmiddels in ontvangst heeft mogen nemen en we zijn ervan overtuigd dat hij nog heel vaak in het mooiste openluchtzwembad zal komen zwemmen. Natuurlijk zullen we de komende weken ook degenen die niet gewonnen hebben, graag blijven ontvangen. U bent allen nog welkom tot en met 17 september 2017.Hans