Ons bad is dit jaar extra lang open. Waar andere openluchtbaden vanaf 4 september gesloten zijn, kunnen onze gasten nog steeds de hele dag komen zwemmen. En dat doen heel veel zwemmers: het water heeft een minimum temperatuur van 22 graden C en dat maakt dat het verblijf in het water heel aangenaam is.

Tot haar verrassing werd mevrouw Wieland (op de foto met manager Jan van Olmen) op 10 september verwelkomd door manager Jan van Olmen. Als 60.000ste bezoeker. Naast een

speciaal woord van welkom kon Van Olmen haar een Arnhem Monopolyspel overhandigen. Het spel is een variant van de traditionele versie en kent uitsluitend Arnhemse straten. Een van die straten de Hommelseweg: de straat waaraan het zwembad ligt. Het cadeau viel in zeer goede aarde.

Dit jaar is Klarenbeek voor het eerst ook nog enkele weken in september geopend. Hoewel de proef nog geëvalueerd moet worden (kosten / opbrengsten) kan geconstateerd worden dat het enthousiasme heel groot is. De steeds groter wordende groep vaste gasten is in ieder geval heel blij en zou nog wel langer willen doorgaan. Wat opvalt, is dat er de laatste dagen veel mensen komen zwemmen die tot nu toe niet naar Klarenbeek kwamen. Hun ‘eigen’ buitenbad is inmiddels gesloten en men wil met dit mooie nazomerweer graag nog een paar weken buiten zwemmen. Ook deze groep nieuwe gasten is bijzonder tevreden en enthousiast over de accommodatie: mooie grasvelden en heel schoon water. “We komen hier zeker volgend jaar terug” aldus een aantal mensen.

Dankzij de zonnepanelen is afgelopen zomer goed gebruik gemaakt van ‘gratis’ energie maar, aldus manager Van Olmen, zo langzamerhand wordt het vooral ‘s nachts echt te koud en dan wordt het te kostbaar de temperatuur van 22 graden te garanderen. Toch sluit hij niet uit dat aan het einde van het jaar de teller op 65.000 bezoekers staat. “Als het nog een of twee dagen mooi weer wordt, verwelkomen we zo een paar duizend bezoekers”.