Ons bad heeft zondagmiddag 17 september de laatste bezoekers van dit zwemseizoen ontvangen. Hoewel menige recreatie-ondernemer dit jaar niet erg enthousiast was vanwege het tegenvallende weer is het aantal bezoekers in Openluchtzwembad Klarenbeek met ruim 64.000 boven verwachting geweest.

Manager Jan van Olmen: “We hebben heel goed voorseizoen gehad en ook in de loop van het jaar is het heel vaak gezellig druk geweest”. De laatste zwemdag was dit jaar twee weken later dan andere jaren. Vorig jaar was het in begin

september nog bijzonder zonnig en warm; dit jaar viel het weer in deze periode helaas nogal tegen. De nachten in september waren zelfs erg koud.
Maar het zwemwater bleef op 22 graden gehandhaafd. Dankzij energiebesparende maatregelen zoals badafdekking en zonnepanelen zijn de stookkosten (voor het zwemwater en het douchen) in die frisse periode erg meegevallen.

De gasten hebben het gewaardeerd dat ze nog zo laat in het seizoen konden zwemmen: in die twee weken extra zijn enkele honderden mensen de kassa gepasseerd.
Zondagochtend, de laatste dag van het zwemseizoen was zelfs een extra feestelijke dag: ruim vijftig mensen begonnen die slotdag met ontbijt op het bad. Sommigen hadden voor het ontbijt al gezwommen, anderen gingen eerst ontbijten en daarna te water. En de meest fanatieke zwemmers gingen tussen het zwemmen door ontbijten. Alle bezoekers waren het erover eens: het was een heel mooi seizoen. Voor manager van Olmen is het mooi te constateren dat ook bij tegenvallende temperaturen de bezoekersaantallen fors hoger zijn dan bijvoorbeeld tien jaar geleden. “Een aantal jaren geleden kwamen er, als het een slechte zomer was, ongeveer 45.000 bezoekers. We zitten daar nu ruim veertig procent boven.”
Hij verklaart dat door de verbeterde service aan de gasten en vooral ook door de mond-tot-mond-reclame. “Iemand ie hier geweest is, is zo enthousiast, die vertelt dat aan buren en vrienden en die komen dan ook kijken en blijven hier terugkomen”.
Openluchtzwembad Klarenbeek gaat in samenwerking met de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen onderzoeken in hoeverre de service nog verder verbeterd kan worden en het verblijf in het bad nog prettiger wordt. Het doel daarvan is dat in seizoen 2018 nog meer mensen het mooie Openluchtzwembad weten te vinden en kunnen genieten van een dagje Klarenbeek. Begin mei 2018 zal het bad graag weer de eerste gasten van het nieuwe seizoen ontvangen.

 ontbijt 02

ontbijt 03

ontbijt 04

ontbijt 01