Maandag 23 april 2018 heeft Burgemeester Marcouch van Arnhem het nieuwe zwemseizoen officieel geopend. In zijn speech benadrukte hij dat het zeer fraai gelegen Openluchtzwembad Klarenbeek werkelijk uniek is.

Tijdens de opening stelde burgemeester de nieuw geïnstalleerde onderwatercamera's in gebruik.  Dankzij deze voorziening is de veiligheid  voor het publiek nog verder  vergroot. Openluchtzwembad Klarenbeek heeft dit jaar voor het eerst in het diepe gedeelte van het zwembad onderwatercamera's geplaatst.

Burgemeester Marcouch benadrukte in zijn toespraak dat deze nieuwe voorziening het verblijf voor ouders met kinderen nog veiliger en dus prettiger zal maken. Deze extra technische voorziening vervangt niet het toezicht door de badmeesters, maar is een toevoeging op de veiligheid. De toezichthouders kunnen op het beeldscherm zien als iemand te lang onder water blijft. Manager Jan van Olmen: “Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat men zich niet alleen veilig voelt, maar dat het ook echt vellig ís in Openluchtzwembad Klarenbeek”

Ook kwam naar voren dat Openluchtzwembad Klarenbeek al jaren voorop loopt op het terrein van duurzaamheid. Zo is er een badafdekking die ervoor zorgt dat het water 's nachts niet afkoelt. Ook zijn er op het dak van de kleedkamers zonnepanelen geplaatst en beschikt het bad over zeer zuinige warmwatervoorzieningen. Daarmee is het mogelijk te garanderen dat het water altijd een temperatuur van tenminste 22 graden heeft.