Vrijdagmiddag, 20 augustus 2021, stond om 13:00 uur een heel ontvangstcomité klaar, bestaande uit o.a. wethouder Bob Roelofs, badmanager Moreno, een afvaardiging van het bestuur en enkele badmedewerkers en belangstellende zwemmers.

De 60.000e bezoeker van het seizoen kon elk moment binnen komen...  

Hans Venema was dit jaar de gelukkige; als trouwe badgast van Klarenbeek mocht hij van de wethouder een schitterende bos bloemen in ontvangst nemen en overhandigde Moreno hem een abonnement voor volgend seizoen.

Een trouwe badgast is Hans zeker. Al 35 jaar is hij een bekend gezicht in Klarenbeek. Vrijwel dagelijks en soms twee keer op een dag trekt Hans de Machinist - zoals de meesten hem kennen - met een krachtige borstcrawlslag zijn baantjes. "Zo snel mogelijk naar de overkant", dat is het motto van Hans. Zijn abonnement bewaart Hans zorgvuldig in een hoesje met notitievelletje, waarop hij elk bezoek aan Klarenbeek afturft. Vandaag staat de teller op 117 keer. 

Hans herinnert zich Klarenbeek nog van vroeger, toen het nog een 50-meter bad was, je eerst door een ijskoud voetenbadje moest, en er door veel zwemverenigingen getraind werd. Hans heeft er heel wat waterpolo trainingen gehad. Het was er elke dag soms letterlijk en figuurlijk feest, in het water en op het terras.

Klarenbeek is nog steeds een favoriete stek voor Hans; "het pareltje van Arnhem" zoals hij het zelf noemt. 

Hans, het is je van harte gegund dat uitgerekend jij nu de 60.000e bezoeker bent. Eindelijk, want in eerdere jaren was hij al eens de 60.001e en 60.003e, toen hij galant andere personen voor liet gaan.