Tegelwerk grote diepe bad

Voor wie zich afvraagt wat er sinds de seizoensluiting in Klarenbeek gebeurd is, hierbij een verslag.

Zondag 24 september was de laatste dag van het seizoen 2023. Deze zonnige dag met het jaarlijkse ontbijt was de kers op de taart voor een goed seizoen met meer dan 80.000 bezoekers.

In de week na de sluiting werden alle baden leeg gepompt.

De kinderbaden zijn met een paar uur leeg, maar bij het grote bad duurt het 5 dagen om het helemaal leeg te krijgen. Andere jaren bleef het water in het diepe bad om kapot vriezen van de tegels te voorkomen. Dit jaar moest het water eruit omdat de tegelvloer van het banengedeelte van dit bad aan vervanging toe was. 

Aangezien de vloer kurkdroog moest zijn om te tegelen, is over het hele bassin een tent geplaatst. Nadat alle los liggende stukken eruit gesloopt waren, is de vloer gezandstraald om hem wat ruwer te maken, zodat de smeervloer die erover heen kwam beter zou hechten. Nadat de smeervloer aangebracht was en goed droog was, kon het tegelen beginnen. Het tegelen van de vloer duurde ongeveer drie weken. De vloer moest nu drogen zodat er goed gevoegd kon worden en de kitnaden erin gezet konden worden. Na nog eens vijf dagen was de vloer klaar en moest het drogen. Op 5 december is er weer begonnen met het bad te vullen. Net zoals bij het leegpompen duurde het ook weer 5 dagen tot het bad vol was. 

Openluchtzwembad Klarenbeek
Hommelseweg 536, 6821 LZ Arnhem

Telefoon: 026 - 446 03 70

openluchtzwembad klarenbeek golf