Wonderlijke Waterwereld in de Wasplaats

Expositie van CLARIEN VAN HARTEN in april 2020

Clarien is een trouwe badbezoeker en heeft zich voor haar schilderijen laten inspireren door enkele badgasten:

Zwembad Klarenbeek is een onuitputtelijke inspiratiebron. Warm of koud, regen of zon - het is er 's zomers altijd zwemweer: vijf zomermaanden lang ... Niet voor niets trekt het openluchtbad al vele decennia ontelbare bezoekers uit Arnhem en wijde omgeving.

In 2019 dook ik bijna elke dag onder de oppervlakte en .... onthulde het water me zijn talloze kleurige geheimen.

Een tipje van de sluier: 

Laat u meedrijven op deze sprankelende beeldenstroom in

Wijkwaswinkel de WASPLAATS - Klarendalseweg 439,  Arnhem

Gezellige opening: zaterdagmiddag 29 maart van 2 tot 4. 


Tot ziens, Clarien van Harten    (www.clarienvanharten.nl)

Bestuur, badmanager en personeel kijken terug op een geweldig seizoen, met maar liefst 80.000 bezoekers. Qua weer was het een allesbehalve gewoon seizoen, van bloedhete dagen met maximale topdrukte, tot frisse dagen waarop alleen vaste banenzwemmers hun weg naar Klarenbeek vonden. 

Seizoen 2019 was het eerste seizoen voor Badmanager Moreno Morais, maar het 65e voor Openluchtzwembad Klarenbeek. 

Zondag 22 september, de laatste zwemdag met het traditionele ontbijt, kreeg een extra feestelijk tintje vanwege het 65-jarig jubilieum. Er was een taartje voor elke bezoeker en een toegangsbewijs kostte die dag maar 65 cent. Op deze stralende zondag met zomerse temperaturen kwamen er nog veel zwemliefhebbers naar Klarenbeek. Wat heerlijk om zo het seizoen te kunnen afsluiten. 

Alle badgasten hartelijk dank! 

Dinsdag 14 april 2020 is Openluchtzwembad Klarenbeek weer geopend.

Woensdag 7 augustus 2019 mochten we de 60.000e bezoeker verwelkomen in Openluchtzwembad Klarenbeek. Annemiek de Jong uit Oosterbeek werd door badmanager Moreno Morais met bloemen onthaald en wethouder Jan van Dellen feliciteerde de sinds jaar en dag trouwe bezoekster van harte.

Annemiek komt al sinds 1952 in Klarenbeek. 'Toen hadden we al een gezinsabonnement. Ik heb dus veel aan dit bad zien veranderen', vertelt de gelukkige bezoekster. 

Ze heeft dan ook veel herinneringen aan het bad, maar ze heeft er geen zwembadliefdes aan over gehouden. 'Wel hadden we destijds een jongens- en een meisjesbad. Als we wilden zwemmen lagen we in het meisjesbad, als we wilden klieren lagen we in het jongensbad.'  Nog altijd komt ze met veel plezier. Dit seizoen is ze al 105 keer wezen zwemmen in Klarenbeek.

Omroep Gelderland was erbij, zie: nieuwsitem

Bestuur en personeel van Openluchtzwembad Klarenbeek zijn bedroefd door het overlijdensbericht van Jan van Olmen.

Jan is als badmanager meer dan tien jaar het gezicht van Klarenbeek geweest.  Hij wist wat goed was voor het bad en handelde met daadkracht. Jan is erin geslaagd Openluchtzwembad Klarenbeek te laten groeien tot één van de pareltjes van Arnhem. 

In 2018 werd Jan ziek; hij vond dat moeilijk te accepteren en is nog zo lang als hij kon betrokken geweest bij het badmanagement. Begin 2019 werd het voor Jan en ook voor anderen duidelijk dat zijn krachten minder werden. Zijn ziekte werd onomkeerbaar. In de aanloop naar dit seizoen vroegen velen hoe het met Jan ging.  Heel verdrietig dat we moesten zeggen dat ondanks eerdere hoop zijn einde zou naderen. Vrijdag 12 april is Jan van Olmen overleden. De uitvaart vond in besloten kring plaats. Dat wij hem niet meer rond het bad zullen zien, is voor iedereen heel vreemd. 

Jan zal in onze herinnering blijven als de manager die aan Openluchtzwembad Klarenbeek heeft meegebouwd en ervoor gezorgd heeft dat het bad is zoals het nu is.

In gedachten bij zijn vrouw en kinderen,
Bestuur Stichting Openluchtzwembad Klarenbeek