Woensdag 7 augustus 2019 mochten we de 60.000e bezoeker verwelkomen in Openluchtzwembad Klarenbeek. Annemiek de Jong uit Oosterbeek werd door badmanager Moreno Morais met bloemen onthaald en wethouder Jan van Dellen feliciteerde de sinds jaar en dag trouwe bezoekster van harte.

Annemiek komt al sinds 1952 in Klarenbeek. 'Toen hadden we al een gezinsabonnement. Ik heb dus veel aan dit bad zien veranderen', vertelt de gelukkige bezoekster. 

Ze heeft dan ook veel herinneringen aan het bad, maar ze heeft er geen zwembadliefdes aan over gehouden. 'Wel hadden we destijds een jongens- en een meisjesbad. Als we wilden zwemmen lagen we in het meisjesbad, als we wilden klieren lagen we in het jongensbad.'  Nog altijd komt ze met veel plezier. Dit seizoen is ze al 105 keer wezen zwemmen in Klarenbeek.

Omroep Gelderland was erbij, zie: nieuwsitem

Bestuur en personeel van Openluchtzwembad Klarenbeek zijn bedroefd door het overlijdensbericht van Jan van Olmen.

Jan is als badmanager meer dan tien jaar het gezicht van Klarenbeek geweest.  Hij wist wat goed was voor het bad en handelde met daadkracht. Jan is erin geslaagd Openluchtzwembad Klarenbeek te laten groeien tot één van de pareltjes van Arnhem. 

In 2018 werd Jan ziek; hij vond dat moeilijk te accepteren en is nog zo lang als hij kon betrokken geweest bij het badmanagement. Begin 2019 werd het voor Jan en ook voor anderen duidelijk dat zijn krachten minder werden. Zijn ziekte werd onomkeerbaar. In de aanloop naar dit seizoen vroegen velen hoe het met Jan ging.  Heel verdrietig dat we moesten zeggen dat ondanks eerdere hoop zijn einde zou naderen. Vrijdag 12 april is Jan van Olmen overleden. De uitvaart vond in besloten kring plaats. Dat wij hem niet meer rond het bad zullen zien, is voor iedereen heel vreemd. 

Jan zal in onze herinnering blijven als de manager die aan Openluchtzwembad Klarenbeek heeft meegebouwd en ervoor gezorgd heeft dat het bad is zoals het nu is.

In gedachten bij zijn vrouw en kinderen,
Bestuur Stichting Openluchtzwembad Klarenbeek 

Zaterdag 16 maart was de grote voorjaarsschoonmaak in Openluchtzwembad Klarenbeek. Alle schoonmakers bedankt!

De bassins worden nu opnieuw gevuld en het water wordt verwarmd tot 22 graden, zodat we op 19 april klaar zijn voor uw en jouw eerste duik!