Zaterdag 27 april worden in en om Openluchtzwembad Klarenbeek voorbereidingen getroffen voor de Team Triathlon Arnhem 2019, die op zondag 28 april a.s. plaatsvindt. Die twee dagen kan er niet gezwommen worden maar iedereen is natuurlijk van harte welkom om dit sportieve spektakel van nabij mee te maken!

Zaterdag 16 maart was de grote voorjaarsschoonmaak in Openluchtzwembad Klarenbeek. Alle schoonmakers bedankt!

De bassins worden nu opnieuw gevuld en het water wordt verwarmd tot 22 graden, zodat we op 19 april klaar zijn voor uw en jouw eerste duik!

Op zondag 16 september, de laatste dag van dit onvergetelijke zwembadseizoen vond het jaarlijkse ontbijt in Klarenbeek plaats. Deze gezellige traditie, op het zonovergoten terras, met voor de allerlaatste keer uitzicht op het fraaie bad,  was ook deze keer weer een waar genoegen.

Maar liefst 100.000 bezoekers mochten we dit seizoen verwelkomen, een waar record! Alle badgasten hartelijk dank en tot ziens in april 2019!

Gelet op de bezoekersaantallen van de eerdere dagen, zou zaterdag 3 augustus rond 11.00 uur de 80.000e bezoeker verwelkomd kunnen worden. En ja hoor,  ook op deze warme zaterdagochtend bleken veel mensen ons mooie bad op te zoeken. 

Wethouder Jan van Dellen was namens het College van Burgemeester en Wethouders aanwezig om Marianne Svraka uit Arnhem Zuid als 80.000e badgast te ontvangen. Samen met zoon en vriendjes Max, Niels en Tomas kwamen zij deze zomer voor het eerst naar Openluchtzwembad Klarenbeek. Het was dus een hele verrassing om onthaald te worden door een ontvangstcomité van personeel, bestuur en wethouder Jan van Dellen. Ze namen een bos bloemen in ontvangst en kregen enkele vrijkaartjes, waarvoor Marianne Svraka snel eens terugkomt, dan ook met haar man. Na enkele korte officiële woorden doken moeder en de kinderen het water in. 

Tini van Zwembad Klarenbeek: ‘Hier doen we écht alles samen’

Door Joep Oerlemans 29 mei 2018

Met dit lekkere weer plonst menig Arnhemmer graag in het zwembad Klarenbeek ter verkoeling. Wie zijn toch die mensen die zorgen dat het zwembad er elke dag goed uitziet en dat alles veilig is? Een ervan is Tini (54): “Ik ga geen klusje uit de weg.” 

“Van kleins af aan zwem ik al. Ik ben opgegroeid in deze buurt. Wij als gezin gingen vroeger vaak in Klarenbeek zwemmen. Nadat we onze zwemdiploma’s hebben gehaald zijn mijn vader, zussen en ik bij de reddingsbrigade gegaan. Ik ben onderhand al 35 jaar lid daar.” 

Maandag 23 april 2018 heeft Burgemeester Marcouch van Arnhem het nieuwe zwemseizoen officieel geopend. In zijn speech benadrukte hij dat het zeer fraai gelegen Openluchtzwembad Klarenbeek werkelijk uniek is.

Tijdens de opening stelde burgemeester de nieuw geïnstalleerde onderwatercamera's in gebruik.  Dankzij deze voorziening is de veiligheid  voor het publiek nog verder  vergroot. Openluchtzwembad Klarenbeek heeft dit jaar voor het eerst in het diepe gedeelte van het zwembad onderwatercamera's geplaatst.

In de dagen voorafgaand aan zaterdag 10 maart hadden ruim twintig mensen zich aangemeld om te komen klussen op ons Openluchtzwembad Klarenbeek.

Vanaf 9.00 uur gingen de vrijwilligers in drie groepen vol enthousiasme aan de slag. De kleedkamers bleken vol te zitten met bladeren. In de ochtend werden de dameskleedkamers onder handen genomen. In de middag was het herengedeelte aan de beurt.

Intussen was een andere ploeg bezig een ladder in het diepe bad te plaatsen. In het diepe bad staat geen water meer, maar de bodem was enorm vervuild met bladeren en alg aanslag. Met bezems en trekkers is de tegelvloer onder handen genomen en rond het middaguur werden de blauwe tegels weer zichtbaar.

Op tweede paasdag: maandag 2 april 2018 (voorverkoop) start een uniek zwemseizoen. Openluchtzwembad Klarenbeek in Arnhem is nl. het eerste volledig rookvrije openluchtzwembad van Nederland. Niet alleen op het terras en in de kleedkamers zal dan een rookverbod gelden; het is de bedoeling dat het gehele terrein geheel rookvrij zal zijn. In november 2017 heeft de