Ondanks het herfstachtige weer weten veel trouwe badgasten hun weg naar Openluchtzwembad Klarenbeek te vinden. Het water is heerlijk verwarmd, dus wat voor weer het ook is, het blijft genieten! 

Het bad blijft geopend t/m 18 oktober 2020.
Vanaf 1 oktober zijn er aangepaste openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 7:00 - 12:00 uur
zaterdag en zondag van 9:00 - 13:00 uur

De abonnementen zijn geldig tot het einde van de maand september. Vanaf 1 oktober is de entree met een meerbadenkaart of een los kaartje. Wellicht heb je nog een meerbadenkaart over van begin dit seizoen. Die kun je nu weer gaan gebruiken. Maar misschien wil je een nieuwe meerbadenkaart kopen en weet je nog niet hoe vaak je tot seizoenseinde komt zwemmen? Geen nood; niet gebruikte baden van je meerbadenkaart zjin je ook volgend jaar nog geldig.

Kom gezond sporten in de buitenlucht, zolang het nog kan!

Vrijdagochtend 18 september verwelkomde wethouder Jan van Dellen om 9:15 uur de 50.000e bezoeker van Openluchtzwembad Klarenbeek.

Banenzwemster Chris was de gelukkige en nam uit handen van de wethouder een schitterende bos bloemen in ontvangst. Daarnaast kreeg ze van badmanager Moreno Morais een kleine attentie uitgereikt.

Stralend maar toch een beetje verbaasd over al die aandacht licht Chris toe: "Ik kom vrij regelmatig naar Klarenbeek om banen te zwemmen, zo'n 2 à 3 keer per week. Meestal kom ik met mijn vriend, maar vandaag dacht ik: laat ik nu eens eerder gaan!" En dan val je zo in de prijzen, wat een feestelijk begin van deze zonnige nazomerdag. Gefeliciteerd Chris!

Ondanks Corona draait Openluchtzwembad Klarenbeek een goed seizoen. We blijven een maand langer open dan vorig jaar, toen we met dank aan de hete zomer het bezoekersaantal van 80.000 haalden. Dit jaar blijven we open tot en met 18 oktober, dus misschien halen we de 55.000 of zelfs 60.000 bezoekers wel? Hoe dan ook, tot dusver zijn we dik tevreden.

Kom nog lekker nazomeren in Openluchtzwembad Klarenbeek; nú kan het nog!

We koersen af op de 50.000e bezoeker! Een dezer dagen is het zo ver....

Met deze zomerse temperaturen is het nog heerlijk genieten van ons prachtige Openluchtzwembad Klarenbeek! Wij zijn de hele dag geopend, dus neem een frisse duik en kom lekker chillen op de ligweide.

Komende dagen zijn enkele schoolgroepen aangemeld, die het klas- of gymlokaal verruilen voor een paar uur waterpret. Op het hele terrein is ruimte voor ca. 1500 personen, waarbij nog steeds de 1,5 meter afstand haalbaar is.

Alle bassins en de ligweide zijn de hele dag open en het sanitair is in gebruik. Er hoeft niet gereserveerd te worden.

Bestuur en badmanagement hebben gepland het bad open te houden tot 18 oktober 2020, onder voorbehoud van gunstige omstandigheden ten aanzien van het weer èn het Coronavirus.

Op 30 september eindigen de abonnementen. Vanaf 1 oktober 2020 is de entree via een los kaartje of meerbadenkaart. NB niet gebruikte baden van een meerbadenkaart kunnen ook nog in 2021 gebruikt worden.

 

Vanaf 1 juli 2020 zijn er abonnementen. 

Een abonnement kost dit bijzondere seizoen € 100,-- voor volwassenen en € 70,-- voor kinderen t/m 12 jaar en is geldig in de maanden juli, augustus en september 2020. 

Mocht je een abonnement willen kopen, maar nog baden op je meerbadenkaart over hebben, dan kun je die in geval van verlenging van het seizoen gebruiken in oktober óf meenemen naar 2021. 

Voor alle informatie ga je naar Tijden en prijzen

Het peuterbad, het kinderbad, de springkuil en de ligweide zijn de hele dag open voor recreatief zwemmen en vanaf 12:00 uur - na het banenzwemmen - ook het grote diepe bad.

Enkele spelregels per 1 juli: 

Houd 1,5 meter afstand en verspreid je zo veel mogelijk op de grote ligweide. We hebben geen vooraf vastgesteld maximum aantal bezoekers, maar we kunnen elk moment besluiten (tijdelijk) geen mensen meer toe te laten als het terrein te vol wordt.

Ook in het water geldt de 1,5 meter afstand. Als een bassin te vol wordt, kan zwemmers gevraagd worden het water te verlaten en/of even te wachten.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te bewaren. Zij kunnen vrij genieten van een hoop waterpret en samen chillen op de ligweide.

Volg de instructies van de toezichthouders.

Het peuterbad en kinderbad zijn de hele dag geopend. Kom lekker spelen in het water, in de speeltuin en op de ligweide.

Papa's, mama's, opa's en oma's zijn ook van harte welkom maar let met elkaar op de 1,5 meter afstand volgens de richtlijnen van het RIVM.

Volg de instructies van de toezichthouders.

Openluchtzwembad Klarenbeek is op 18 mei 2020 geopend, maar vanwege het coronavirus met strikte regels voor zwemmers, zwembadpersoneel en zwemverenigingen. Deze zijn door de samenwerkende partijen in de zwembranche vastgelegd in een protocol, dat regelmatig geüpdate wordt.

Download hier het Protocol Verantwoord Zwemmen 2.1 - 2 juli 2020

Het zwemmen in Klarenbeek is gefaseerd opgestart. Opschalen naar meer doelgroepen en een groter aantal badgasten hangt volledig af van de hanteerbaarheid en het waarborgen van de veiligheid. We zullen met z'n allen, zowel badgasten als badpersoneel, ervaring moeten opdoen in de praktijk. Natuurlijk kunnen strengere overheidsmaatregelen of een nieuwe lockdown ook leiden tot beperkingen in plaats van opschalen, wat wij niet hopen maar in dat geval zullen moeten accepteren.

 

Voor meer informatie en onze actuele voorwaarden ga je naar "Openstelling 2020"