Featured

Openluchtzwembad Klarenbeek bestaat 70 jaar!

Ter gelegenheid van het 70 jarig bestaan van Openluchtzwembad Klarenbeek zijn speciale jubileum handdoeken in retro stijl te koop, een echt collector's item voor elke fan van Openluchtzwembad Klarenbeek! Verkrijgbaar aan de kassa van het bad, Euro 17,50 per stuk.

In 1954 werd op het prachtige landgoed "Klarenbeek" het Gemeentelijke Openluchtzwembad Klarenbeek geopend. Vanaf de opening was het zwembad een groot succes. Op mooie dagen krioelde het van vrolijke badgasten. Hele gezinnen brachten er hun zomervakantie door.

Helaas raakte het bad in de jaren tachtig door externe omstandigheden tijdelijk in verval. De gemeente beschikte niet meer over voldoende middelen om aan de hoge onderhoudskosten te voldoen. Het onvermijdelijke gebeurde: Openluchtzwembad Klarenbeek werd gesloten.

Veel Arnhemmers kwamen in opstand tegen de sluiting. Handtekeningacties en demonstratieve optochten werden op touw gezet. Met succes: op 24 juli 1994 werd het vernieuwde openluchtbad heropend.

Dankzij een nieuw in het leven geroepen Stichting en met de financiële steun van de Gemeente Arnhem, bloeide het bad al snel als vanouds. Inmiddels is het weer een echt familiebad geworden, waar alle generaties in een veilige omgeving komen zwemmen, hetzij sportief of recreatief. 

De laatste jaren zijn veel energiebesparende maatregelen doorgevoerd, zoals de inzet van zonnepanelen. Een verdere energietransitie is in gang gezet: er zijn warmtepompen geïnstalleerd en Openluchtzwembad Klarenbeek is klaar voor een groene toekomst!

Bekijk de foto's uit de oude doos

Openluchtzwembad Klarenbeek
Hommelseweg 536, 6821 LZ Arnhem

Telefoon: 026 - 446 03 70

openluchtzwembad klarenbeek golf